Uvær mot Værlandet

DAG 14 på EPOS

Frokostpraten om bord i dag dreier seg stort sett om vind, bølger og uvær. I dag skal vi nemlig utaskjærs og det meldes om liten storm med 20 i vindkastene. Jeg er ikke helt sikker på hva 20 står for, annet enn at det visstnok er drøy kost om man befinner seg på havet om bord i EPOS.

Skipper Einar beslutter at dagens mest værharde stoppested, Bulandet, kanselleres. I 2004, da jeg var med på samme rundreise, falt de legendariske ordene fra den gang skipper Leif; “Me risikerar ikkje livet for nokre bøker”, og jeg kjenner at det er helt greit at skipper Einar tydeligvis har samme leveregel.

Skipper Einar forsikrer seg om at redningsvesten sitter som den skal. I bakgrunn matros Øyvind.

Før vi forlater nattens havn i Høyvik, blir alt som kan knuses/gå overende, sikra. I biblioteket har de et eget system med stenger som sikrer bøkene fra å forlate hyllene.

Turen ut til Værlandet går bedre enn forventa, og vi kommer oss ut i rett tid, sier matros Øyvind, for ikke før har vi kommet oss innenfor moloen, så blåser det friskt opp. Men vi ligger godt her vi ligger, og her blir vi til i morra.

Værlandet har molo og en slags kanal innover, så her ligger vi trygt og i ro.

Værlandet er sikkert en fenomenal plass, men det regner katter og blåser padder, og jeg har ingen planer om å bevege meg utendørs. Sånn er det med den saken!

På ettermiddagen løyer det og jeg stikker hue ut og registrerer at det er pent – her også.

Annonser

2 kommentarer om “Uvær mot Værlandet

Legg inn en kommentar