Damer og herrer på krabbevis

DAG 13 på EPOS

Vi overnatter på Ytrøy, et sted som meget mulig er spesialister på krabbefangst, i alle fall er det baljevis med krabber på brygga og jeg får en leksjon i forskjellen på hann- og hunnkrabber (noe med at damekrabber er smekre og smale om man snur dem opp ned, mens herrekrabber er bredbent og brede).

Krabbefangst på Ytrøy

Første stoppested i dag er Hardbakke med forestilling for barnehage og småskole. Ordføreren kommer om bord, og det er alle glad for. EPOS’ fremtid er nemlig noe usikker, og nettopp derfor er det viktig å få de folkevalgte –  som avgjør båtens fremtid som bokbåt – ombord.

Mens EPOS tusler mot Kolgrov, krabber jeg ned i lugaren for å forfatte den planlagte dagskvota med ord, men må gi tapt. Vi er ute i havgapet, det er befriende deilig at steile fjell er bytta ut med hav, holmer og skjær, at det føles helt meningsløst å sitte under dekk, i en lugar uten vindu og skrive. Dessuten har jeg tre forestillinger i dag, og tanken på å ta skrivefri er vanskelig å bli kvitt. (Fordi jeg fortjener det!)

Mellom holmer og skjær i godt vær 🙂 WOW – jeg skulle blitt poet.

Båtturen i skjærgården er reine slalåmruta og landkrabba Christin kjenner på adrenalinkicket da begge motorene stanser og EPOS driver i god fart rett mot et skjær. I siste sekund fyres motorene og det backes for harde livet. Juhuuu. Og sola skinner. Og det hadde slett ikke vært det verste stedet å havarere, siden det er holmer på begge sider og knappe tre meter å svømme.

Det snør hjemme! I dag har jeg tilbragt mye tid på dekk.

Hjemme er det snøvær og kaos, slik det alltid er ved det første snøfallet. Jeg har derfor ingenting i mot å være her i bytte.

Etter forestilling i Kolgrov for verdens elskeligste små og store, tøffer EPOS til Høyvik.

«Havmus»

Og snipp, snapp, snute, så var denne dagen ute.

Fullmåne over EPOS

Annonser

Legg inn en kommentar