Takk og farvel!

DAG 28 på EPOS

Å vinke farvel til små og store som har vært ombord, hører med til EPOS-livet.

Siste dag på Epos og dagens første stopp er Skogsvåg. Epos har aldri hatt stopp her før, så det er derfor ekstra spennende når små og store kommer om bord.

Stedets barnehage og 1.- 4. klasse ønskes høytidelig velkommen av bibliotekar Thomas. Han forklarer gangen i bokbåtstoppet; at det først er forestilling, og deretter utlån. For en herlig gjeng å spille for J, og da det skal lånes får Helge og Thomas testa hurtigskrivearmen sin, for her lånes det bøker i fleng. Alle låner! Masse bøker. Da båten legger fra land, er EPOS noen bokkilo lettere.

Forlandsvåg

Og da er jeg kommet til truens aller aller siste stopp; Forlandvåg, og det er ikke mer å si enn at jeg er fornøyd (og kanskje litt letta) da det hele er over.

Med stor iver starter jeg nedpakkinga. Jeg har to timer på meg før jeg blir satt i land på en brygge, sammen med bibliotekar Thomas som trer av. Jeg syns det er ganske greit at han også skal av, så etterlates jeg liksom ikke helt alene i ødemarka.

Akkurat dette med av og på-stiging i forhold til bibliotekarer, mannskap og kultur er en egen greie som kan skape grå hår i hodet på skipper og ruteplanlegger; for EPOSruta går jo ikke akkurat langsetter E39, for å si det sånn.

Farvel, og takk for denne gang, EPOS!

Og da jeg endelig står på brygga og ser EPOS tutle videre – UTEN MEG – føles det rart. Det har vært 28 fantastiske dager om bord. Takk for meg.

Annonser

En kommentar om “Takk og farvel!

Legg inn en kommentar