Skjær i sjøen

Dag 10 EPOS-tokt Våga, Fjellberg og Huglo

Det er altså ikke fredag 13. i dag, selv om man skulle tru det. Første skjær i sjøen er en islagt fjord og Våga-stoppet kanselleres. Det er midt i april og vinteren nekter å gi seg. Vi får ikke gjort stort med det og tusler dermed rolig videre mot Fjellberg.

Fjellberg. Skolen er stengt, men landhandleriet som driver utlånssentral på EPOS' vegne bytter bøker.

Fjellberg. Skolen er stengt, men landhandleriet som driver utlånssentral på EPOS’ vegne bytter bøker.

Det blir en rolig ettermiddag om bord på EPOS, noe som ikke er bibliotekarene imot, for det er nok av arbeidsoppgaver å ta seg til. Lister føres, bøker merkes og registreres før de settes på rett plass i hyllene.

Jeg har lært meg hvor dyrebøkene, fantasy, leseløvene, sportsbøkene og noen til står. Forestillingen jeg har ombord slutter med en oppfordring til ungene om å låne masse nye bokvenner med hjem, og ofte får jeg knapt takket for meg før maset begynner.

Hvor står vitsebøkene? Har dere den boka om One Direction? Jeg har lyst til lese Hobbiten? Fotballbøker. Jeg lurte på ei bok om kameler? Har dere Hardyguttene?

Det mases fra alle kanter og ofte må jeg bare peke ut de to bibliotekarene og henvise ungen til å stille seg i spørrekøen, for det er da også det underligste de spør om.

Liten og stor. Kanskje lillebror drømmer om å bli som EPOS ...

Liten og stor. Kanskje lillebror drømmer om å bli som EPOS …

EPOS ankommer Fjellberg i god tid og ingen undrer seg over manglende unger på brygga. Men det gjør vi etter hvert. For på brygga på Fjellberg er det stille. Det viser seg at skolen har fri akkurat denne dagen, men kona på landhandleriet har to kasser med bøker som hun skulle ha byttet. Hun driver nemlig ikke bare landhandleriet men også bokutlån på EPOS’ vegne. Bibliotekarene pakker to kasser med bokgodbiter som lempes i land og dermed må EPOS gå. Det er bryggetrøbbel. Noe stort skal inn og vi må ut.

Da var det bare Huglo igjen da. Og her blir det forestilling. Den nest siste på min tur med EPOS. Morgendagen er den siste med en forestilling på Bruntveit, før jeg hopper av på Flesland havn og piler hjem til østlandet, akkurat tidsnok til å unngå ekstremværet med fare for liten storm som meldes fra søndag. Og om jeg er lei meg for å forlate EPOS? Ja! Om jeg depper for å gå klar av storm og sjøgang? Ehhh, nei.

Mens skipper Jakob og bibliotekar Marit venter på lånere blir det tid til en prat.

Mens skipper Jakob og bibliotekar Marit venter på lånere blir det tid til en prat.

   
Sola er på vei ned, nok en dag på EPOSferden er til ende.

Sola er på vei ned, nok en dag på EPOSferden er til ende.

Alt klart til forestilling på Huglo.

Alt klart til forestilling på Huglo.

Annonser

Legg inn en kommentar