Piratsommer 2012

Så er piratlivet i gang. For åttende år på rad reiser vi til Norsjø Ferieland i Telemark for teatersommerjobb. Først en helvetesuka med innøving, deretter tre uker med 14 forestillinger, noe som vil si at det blir noen fridager innimellom, og late morgener. Når man er pirat til svarte natta, kan man unne seg å sove til 12. Jeg elsker lange, late morgener!

I dag er Pål og jeg på Norsjø som en forsmak. En hel teaterproduksjon skal fraktes fra Svelvik til Akkerhaugen. Det er en umulighet å få med alt i en smell på søndag da piratlivet starter for alvor, så derfor ble det en ekstra tur til Telemark i dag. Lyd og lys, samt det vi fikk plass til av kostymer og stæsj, er frakta opp.

Innøving av årets stykke starter altså på søndag. I år er det bare Tuva (19), av barna våre, som er med i forestillingen. Veslemøy (16) nekter. Det gjorde hun forsåvidt i fjor også, men mors overtalelsesevne fungerte fremdeles da, det gjorde den ikke i år. Tuva ville heller egentlig ikke, men med litt pedagoisk kløkt, fikk jeg overbevist henne om at lykken fantes i Piratbukta en sesong til. Dessuten ansatte vi to av venna hennes som pirater, og det sikret prinsesse Anna Lovinda-rollebestningen – også i år. Jeg hadde omtrent dødd  av lykke om jeg – som tenåring – hadde blitt tilbudt sommerjobb i et teaterstykke, og jeg finner det totalt uforståelig at mine barn ikke tenker slik. I fjor, må innrømmes, brukte jeg herskemetoden. «Noen må male hus i sommerferien», tordnet jeg, «mens andre må være pirat». I år kjører jeg altså en mildere variant, noe som har medført at Veslemøy uteblir som pirat.

De siste dagene hjemme har gått mPål snekrer kulisser til Piratbukta.ed på å  kveile ledninger, rydde i fjorårets rekvisitter for å se hva som kan gjenbrukes, sortere piratkostymer og gjøre klar årets sommerflyttelass til Telemark, samt snekring av en utedo – kulisse.

Det er fire nye aktører i årets forestilling, noe som alltid er spennende. I år har vi også ny regissør, noe som er enda mer spennende.

Påls byggesett «utedo-kulisse» på plass på brygga på Norsjø.

Christin maler utedo-kulissen.

Annonser

En kommentar om “Piratsommer 2012

  1. Ja tenk så kult med en teater sommerjobb , det må vel egentlig være sommerjobb nummer 1 .. 🙂 Klem Christine

Legg inn en kommentar