Piratlivet 2017

Forfatter søker sommerjobb – slik begynte det for 14 år siden, og sommerjobb fikk både Prøis og jeg, som aktivitetsledere på Norsjø Ferieland i Telemark, og siden den gang har Norsjø vært Prøisfamiliens sommerhjem.

1467720213663

Norsjø Ferieland er en stor campingplass som ligger på Akkerhaugen, ikke så langt unna Sommarland i Bø.  Plassen har Norges beste wakeboardanlegg, restaurant, egen slusebåt som tar deg opp den vakreste delen av Telemarkskanalen, badestrand, lekeapparater, vanntrampoline og masse aktiviteter for små og store, og i tillegg har Norsjø Ferieland et eget piratamfiteater der det i sommer spilles 15 forestillinger i juli.

Piratlivet på Norsjø begynte i det små i 2007 med vandreteater for plassens gjester. Året etter ble det manus. Så hyra vi inn instruktør, og siden den gangen har det ballet på seg. De første årene var hele Prøisfamilien innvolvert på en eller annen måte.

«Noen unger vasker vinduer eller plukke jordbær for å tjene seg noen sommerkroner,»  forklarte jeg Veslemøy 13 år. «Og du får værsågod stille opp som skuespiller i Piratbukta!» Jeg fant det underlig at hun ikke syntes det var verdens beste sommerjobb, men antagelig hadde det å gjøre med at ungen alltid endte i roller som «Gutt» eller som på bildet under: som «Sterke-Jim», mens storesøster Tuva, år etter år, glitret som prinsesse Anna Lovinda.

BN2_5062

Piratbukta 2009: Madam Muskel og prinsesse Anna Lovinda

PB 2008

Veslemøy som «Sterke-Jim» 2009. Det skal sies at hun sto for sminke selv. Monobryn var sommerens store greie!

I 2013 fikk Piratbukta et stort løft da forestillingen gikk fra enakter til toakter, det ble bygget nye flotte kulisser (scenografi Hilde og Helene Fjellberg) og budsjettet tillot hyre til profesjonelle skuespillere.

Denne sommeren er Piratbukta inne i sin 11. sesong. Det spilles i alt 15 forestillinger i juli av «Plunder og Muskedunder i Piratbukta» på Norsjø Ferieland. Med i årets trupp er blant annet Tor Erik Gunstrøm, en bauta i norsk showbiz og still going strong.

piratbukta 2017 heading

Norsjø Ferieland er et fantastisk sommersted som har gitt familien uvurderlige gode minner, og selv om unga nå er utflytta, velger likevel to av fire å tilbringe sommeren her. Veslemøy arbeider med PR/informasjon på plassen, mens Tuva har teknikk/lyd/lys i forestillingen, samt at hun deler produsentjobben med kjæresten Kristian, som forøvrig også er skuespiller i forestillingen. Big happy family? Jepp. I alle fall når sola skinner 🙂

sommer 2017 norsjøInnøvingsuka i slutten av juni blir i overkant slitsomt for to gamle skrotter, men når forestillingen er stablet på beina og går av seg selv, er sommerlivet på Norsjø ikke mindre enn himmelsk!

Mer om Piratbukta finner du på http://www.piratsommer.no  eller søk oss opp på facebook, eller se Norsjø Ferielands sider: www.facebook.com/Norsjø-Ferieland-Norges-flotteste-feriested. Billetter til årets familiesommershow i Piratbukta ligger på http://www.ticketmaster.no

 

ÅRETS FORESTILLING:

 

pirat 2017 alle

Det er plunder og muskedunder i Piratbukta. Piratloven er forsvunnet og piratene greier ikke å bli enige om de skal fortsette å være pirater eller bli snille.

Annonser

Legg inn en kommentar