På tur i USA, over for denne gang

Så er høstturen til hytta vår i Arkansas til ende. Prøis har bygd garasjevegger og malt hytta, mens jeg har lest inn 8 lydbøker, hekla et teppe og skrevet ferdig et bokmanus. Det er på høy tid å sette snuta hjemover, for kulda kommer snikende, trærne har blitt bladløse og når sola skinner benytter bevingede kryp siste anledningen til å sverme, noe som faktisk gjør det litt ugreit å oppholde seg utendørs. Derfor; hei Norge, nå kommer vi hjem.

Livets lenker, lydbøker blir til.

Vi oppsummerer med at vi denne gangen har farta for lite rundt, men lite reising får vi gjøre noe med neste gang vi tar turen over. Det er null problemas å finne spennende steder å besøke, og en gang må jeg i alle fall besøke Sun Prairie, som er behørig beskrevet i Livets lenker, og så har jeg aldri vært der.

Høydepunktene

Men vi fikk vært på hippiefestival da, Harvets Moon festival, turens absolutte høydepunkt med total galskap fra morgen til kveld. Filmfestivalmoro i Hot Springs, dog uten å se film, gjorde også vei i vellinga med både teateropplevelser og en konsert jeg sent vil glemme med aliens/stump/forunderlige Itchy O, og siste ukes rundtur: Houston, Galveston, Biloxi var verdt mila. Det er noe eget ved havet. Gulfkysten er vakker og spesielt Galveston med sin spennende historikk med store flommer og nybyggerliv var et godt besøk.

Houston by night. Storby er slitsomt, ass. Lokal jazz og såre føtter.Gulfkysten er vakker. Milevis med strender og solnedganger til å gråte av.

De beste opplevelsene er de man uforvarende dumper over, men man skal jo ha litt flaks da, for å finne frem til det uforutsette. Slapp av, sier Prøis når jeg vil kjøre videre, finne et nytt sted, et nytt mål. Og noen ganger trenger man ikke å dra så langt heller: På dette lille stedet; Mountain View, hvor hytta vår ligger, har vi vært på rodeo og fått med oss den årlige bønnespisefestivalen.

Lokal rodeo med gamle og unge cowgirls og cowboys som konkurrerte i ulike grener som lasso og okseriding.Den årlige bønnefestivalen i Mountain View, lokale festdager, der det morsomste alle veit er å spise bønner og kåre årets bønnestuingkokkelag.

Nu skal det bli intet mindre enn gørrgodt å komme hjem. Jeg er dritlei av frityrmat, jeg savner alle hjemme, og Prøis og jeg har vel fått nok av hverandre på en stund etter seks uker i ødemarka. Det vil si, vi skal nærmest rett på førjulsturne da, og være sammen igjen tidlig og sent, sent og tidlig. Blir moro det 🙂 Hadet!

Nimrod dam, Arkansas

Fin dag på tur, og plutselig er det en dam og vakker utsikt, sola skinner og livet er fint 🙂

Mer om høstturen kan du også lese her:

Tilstandsrapport fra USA, Arkansas: Utmarksspetakkel og knelerangrep

Filmfestival og spennende opplevelser, når man minst forventer det…

Øksemorder eller armadillo?

Festival med 4000 hippier, Prøis og meg!

Annonser

Legg inn en kommentar