På Færøy henger påhengsmotorene høyt som sure bær …

DAG 12 på EPOS

Jeg har forestilling på morrakvisten for søte barnehagebarn i Leirvik. Sola skinner og det er en fin start på uka.  Rekker å gå en tur i Leirvik, og finner et fossestryk. Særlig mer er det ikke å melde fra Leirvik.

EPOS forlater Leirvik, dagens første stopp.

Så tøffer EPOS mot havet. Naturen forandrer seg, alt vider seg ut, fjella krymper og det store vide havet åpner seg. Det er befriende deilig. Jeg går amok med knipseknappen og innser at jeg på denne turen har tatt nok bilder av fjell og bergvegger for de neste 100 åra.

«Norske Hesten» eller Alden, som øya egentlig heter. Og dermed forlater vi den vakre Sognefjorden.

Stopp to i dag: Færøy. Her har jeg ikke forestilling – grunn; det bor ikke barn her.  Så da blir det en lang gåtur på meg isteden. Dog holder jeg meg til tråkk og traktorveier. Bibliotekar Ingrid har nemlig klart det kunststykket å gå seg vill på Færøy og jeg skjønner hvorfor, for her er det knatter og berg så langt øyet ser og ingen spesielle høye utsiktspunkter.

Færøy med masse aktivitet. Verdens største HOV henger på veggen.

Det er fint på Færøy, og det bor garantert en kunstner her, for det henger påhengsmotorer og doseter i trærne, og rundt en sving dukker det opp et skabernakkel av en megadiger rosa plæstikkelefant. Ja ja. Vi har alle vårt.

Færøy har mye å by på 🙂

Jeg finner et avgnagd bein, (Elg?) og får julelengsel av knallrøde bær foran en edelgranbusk. Jeg ser en sel og en skroteplass som Pål hadde fått tårer i øya av, for her er det vinsjer, gamle båtvrak, toppen av et fyrhus, et par gravemaskiner, en dumper og mye mer.

Her skulle skrumekkeoppfinner Boboz vært. For et eldorado for en tingleter.

Da jeg kommer tilbake til EPOS sitter det en samojed med oterbitt i nesegrevet (ifølge eieren) på utsida og venter på eieren sin som er inne og låner bøker.

Og slik går nå dagene.

Stopp tre i dag er Ytrøy, men siden mørket nå har omslutta oss, poster jeg like godt ut bloggen nå.

Dessuten meldes det om dårlig internett dekning på neste stoppested. NEEEEEEEIIIIII!

Gosh, jeg elsker gamle murer … det ligger et avgnagd kjøttbein (elg eller noe) på veien rett ved muren … uæææ

Vakre Norge, sukk … Færøy.

 

Annonser

Legg inn en kommentar