Og sånn går nå dagene …

Vi er halvveis i sommerens forestillinger på Norsjø Ferieland. Noen forestillinger er godt besøkt, andre er det ikke. Og det er været som bestemmer. Så fort sola titter frem og gråværsskyene holder seg i ro, kommer folk. I regnværet møter kun de tøffeste opp, de som har beslutta at på teater skal de, okke som. I går hadde vi 156 innom familieforestillingen “Piratbukta i Kaptein Knokkels makt”. Forrige fredag var det vel knappe 40. Så her svinger det.

Min skrekk for at sommeren er halvgått, er min manglende innsats på skrivesida. Tidligere år har jeg hatt skrivefri fra romanskriving mens piratlivet pågår.   I år var planen å være dobbeltarbeidende. Jeg er installert med kontorstol og skrivebord. Derav burde alt ligge til rette for freske daglige skriveøkter i den røde stua på Norsjø Ferieland, men det føles nærmest meningsløst tungt å få ned noen vettuge fraser.  Det er altfor mange forstyrrende elementer til at timene jeg sitter ved tastaturet blir effektive og det lille jeg har skrevet til nå er bare RØR og bør antagelig slettes.  

Egentlig er det krise. Jeg skriver på bok 21 i romanserien Livets lenker. Bok 20 forfaller til siste korrektur i midten av august. Det vil si at jeg fra da av ikke har et eneste forsprang. For så vidt kunne jeg levd med det, hadde det ikke vært for at store deler av august går bort til “Den Gode Hensigt”, et historisk spel som settes opp i Svelvik 29.august til 01. september. Det var derfor jeg skulle være effektiv i sommer, men når jeg hittil ikke har klart det, betyr det at jeg må holde knatringa i gang også gjennom “Hensigten”.

For å komme inn i stoffet og stemninga i Livets lenker (1800tallet, kjærlighet og drama), begynte jeg dagen i dag med å gyve løs på siste korrektur bok 20 – som likevel nærmer seg med stormskritt. Etter 20 minutter sova jeg. Det er selvfølgelig ikke veldig spennende å lese opp igjen sitt eget stoff, men trøttheten skyldes forhåpentligvis mest dårlig nattesøvn grunnet en feststemt nabogjeng. DJISESS som sommernatta bærer lyd. Jeg trenger forresten ikke forstyrrelser utenfra for manglende effektivitet. Å bli sulten, for eksempel, er en grandios avledningsmanøver, eller å få lyst på moreller, eller jordbær! Tuva har ved siden av jobben som prinsesse Anna Lovinda i Piratbukta, også sommerjobb i butikken på Norsjø Ferieland … Sukk. Akkurat nå fikk jeg veldig lyst på en kaffe og en troikasjokolade, og jeg svake, svake menneske, komme ikke engang til å vurdere om jeg skal eller ikke. I avisa i dag sto det forresten at det var like farlig IKKE å trene, som å røyke. Ikke at jeg røyker, asså, selv om jeg i forrige uke kjøpe askebeger, med sånn snurr, som alle hadde før i tida. Prøis skjønte ikke hvorfor jeg kjøpte det, men det var ren og skjær nostalgi. Så ikke røyker jeg, og ikke trimmer jeg, og like gæli er det, begge deler. Takk kjære agurktid. Kjekt å vite, lissom.

Annonser

Legg inn en kommentar