Kongen hilser.

DAG 4 på EPOS

Våkner til blygrå himmel og regn og innser at kun en dum østlending kan legge ut på EPOS-tur uten å ha pakka med seg regntøy. Første stopp er Eidsbotn med knapt et eneste hus i sikte. Jeg  tenker derfor  mitt, men mirakuløst fylles skuta med folk og idet dagens første forestilling er unnagjort, bryter sola gjennom. Livet er faktisk 100 ganger festligere i solskinn. I alle fall for meg som mangler regntøy.

Vakre Eidsbotn i solskinn. Blir nesten relegiøs av slikt et syn.

Jeg tusler i land og registrerer både bensinstasjon og nærbutikk, men hvor folk bor, skjønner jeg fremdeles ikke, for det finns jo ikke hus her.

Eidsbotn ligger helt innerst, og da mener jeg helt innerst i en fjordarm som igjen er en del av en annen fjordarm.  For å komme til dagens neste stoppested, må vi da tilbake og ut igjen, før vi igjen skal innover (nedover/bortover) – heeelt innerst i en annen krok. Hva er greia med å bosette seg heeelt innerst a? Hadde vært lettere for alle parter om nybyggerne hadde innsett sin begrensning og bare stansa ved utløpet og klynga seg der?

Turen fra en innertier til en annen, bli en fantastisk naturopplevelse, nærmest vemodig vakkert, men høstfarger, solskinn og fjell i forandring fra høye tinder til knatter og skjær som ligner kystlandskap.

Vi passerer Kongen også, statuen som finkulturOslo ikke ville ha. Han skuer utover et vakrere landskap enn Oslo kunne tilbudt, så vær glad til du Kongen, for at du havna i Skjerjehamn, og ikke i eksoseimen i Sosslo.

Kongen som Oslo ikke ville ha, vinka blidt da EPOS tøffa forbi.

Skipper beordrer til prøving av overlevelsesdrakter. One size – fits all? Niks, men min passa i alle fall. Det vanskeligste er alt håret som ikke skal sette seg fast i zipper’n. Syns jeg ser nødsituasjonen hvor jeg helt sikkert ikke tenker på å kjøre hestehale før jeg trekker redningstøyet på. AU.

To stk bibliotekarer og en stk kultur ready to rock!

Dagens siste stopp er Sandebygda med mange glade lånere om bord, og idet mørket faller tøffer EPOS videre. Seks timers seilas ligger foran oss. Finnes ikke noe deiligere enn å være i drift 🙂

 

 

Ettermiddag i Sandebygda.

Annonser

Legg inn en kommentar