Kjentfolk i hekseriket Hornelen

DAG 16 på EPOS

Etter 1/3 pose engelsk konfekt og et dusin banansjokolader iblandet en dose depressiv norsk film, går jeg til sengs dag 15 som kvalm x 2, og sover særdeles dårlig, men idet søte barnehagebarn, fredags morgen inntar båten i Florø, klarer jeg å lure frem Heksagonmotivasjonen. EPOS-tur er fantastisk, men jeg er jo med for å gjøre en jobb og når man er kommet til dag nr endeløs  i rekka, så må i alle fall jeg jobbe litt med motivasjonen.

Florø i regnvær. Jeg låner en Brann-paraply og trasker litt i gatene, men det blir liksom ikke helt det Galeasen Svanhild ligger til kais i Florø. Den beundres fra alle kanter og jeg forsøker å tenke meg hvordan det var å krysse Atlanterhavet med en slik en på midten av 1800-tallet.

Galeasen Svanhild av Florø, (eller noe sånt). Ai ai ai, får nesten tårer i øya av sånt.

Bibliotekar Bente har mønstra av og Anne Marit er tilbake. Skipper Einar er også ferdig for denne gang og skipper Jakop kommer om bord. Det er alltid litt vemodig når noen mønstrer av, men så kommer det jo like trivelige folk til.

På vei innover en eller annen fjord, på vei til Skatestraumen.

På vei til Skatestraumen passerer vi Hornelen, der Toralf Maurstad visstnok har sitt klatreeldorado og der heksene, uminnelige tider tilbake, har samlet seg. Jeg er med andre ord; HJEMME!

Hekseriket;, så sier i alle fall soga rundt Hornelen, juhuu, Heksagon is back!

Nå er vi virkelig i “fosseland”.  Det er søren så pent på alle kanter.

Skatestraumen. Det hvite huset var engang postkontor, kan skipper Jakob fortelle.

Og i Skatestraumen dukker det opp kjentfolk; kulturskolerektor Espen i Svelvik for 100 år siden, tok med seg familien og flytta til Svelgen der han stortrives sammen med kona Christina og døtrene; Sigrid og Signe. Og Espen? Jo, han måtte jeg bukke høytidelig for gitt, for sannelig har mannen blitt kultursjef i Bremanger.

Familien Frøysland; veldig kos å få besøk av kjentfolk ombord. Espen var sjefen min da jeg jobba i kulturskolen i Svelvik i forrige århundre.

Nå går vi til Måløy. Jeg er tom for spindelvv. Det ryktes om Nillebutikk der.

Fossefall på begge sider av fjorden

Annonser

Legg inn en kommentar