Ibsens ripsbusker

DAG 26 på EPOS

Står opp en halvtime før jeg må, (ny rekord) og angrer, for dagen er gjennomsyra grå. To stoppesteder i dag; Sletta og Feste (Festo blant de lokale). Jeg er småkald og uggen og holder meg klokelig om bord i båten. (Som om det var en vanskelig beslutning.)

Første stopp i dag er Sletta med forestillling. Idet vi putrer videre dukker dette water frontkomplekset opp. Her tror jeg sannelig at Pompel og Pilt kan ha bodd.

Dag 26 blir den korteste bloggreiseoppdatering ever.

Alle bilder er tatt fra EPOS, noe som legger en viss begrensning på snedige fotoblinkskudd, men det er alltid noe å se på når EPOS tøffer utover eller innover fjorder, og noe jeg iallefall har skjønt på denne turen er at Hordaland har et nettverk av naturlige kanaler.

Vi passerer en ensom hund på et skjær og hjertet mitt flyr helt opp i halsen før jeg innser at hunden er av metall. Skulpturen har eget gatelys.

Vi passerer fiskebåter, gårder og grender, og selvfølgelig, igjen noen nedlagte tomme bygg, men den vakre bygda rundt og kirkespiret på toppen får meg til å tro at her er det likevel fint å bo.

Neste stoppested; Feste – der jeg holder et miniskrivekurs. Dermed er det på tide å putre mot morgendagens første stopp; Misje. Så langt kommer vi for øvrig ikke, og natter i Herdla.

Festlige navn, forresten. Sletta, Festo, Herdla, Misje … minner om en barneregle eller Ibsens ripsbusk eller noe sånt.

Og hvis noen leser denne bloggen og legger merke til at jeg har kommet et skritt lenger på «hvordan utforme en bloggside» så skyldes det at bibliotekar Thomas har gitt meg et mini-kurs i wordpress. Jeg er ikke helt i mål ennå med å finne ut av dette med bilde/tekstplassering. (Og det syns først når det postes ut. Grrr.)

Så det jeg da lurer på helt til sist i dag, er: Skal jeg gidde å rydde lugaren min?

At det er mulig å rote seg ned på to kvadrat er jo nesten imponerende, spør du meg 🙂

Annonser

Legg inn en kommentar