Hvalbiff i Vikingland.

Dag 5 EPOS-tokt Skjeret og Snilstveitøy.

Pubturen i går kveld ga uttelling, og da jeg fremdeles ikke hadde dukka opp til frokost kl. 10 i dag, dundra matrosen på døra for å sjekke om det sto til liv. Fire glass rødvin og verdens snilleste skipper som fikk bukt med fenderknirken, gjorde at jeg sov så tung og så dypt at jeg langt på dag fremdeles var i drømmeland. Fenderknirk er det verste jeg veit. Jeg blir helt gal av lydene som skjærer som kniver, som kattejammer. Fenderknirk er ukontrollerte gvin som jager gjennnom marg og bein og rykker deg ut av søvnen. Skipper Jakop påstår at han ikke hører dem. (Enda han hører alt annet). Ikke skjønner jeg hvordan man kan venne seg til sånne lyder, som jeg har lært at ikke skyldtes fenderne, men at kaien har bildekk som gnisser mot båten. Når fenderne kommer på plass (utapå bildekk) – da blir det stille! Og dermed fikk Heksagon skjønnhetssøvnene sin. Skjønnhet og skjønnhet … Det er på tide å få tatt seg en dusj!

Vi har fellesdusj og begrensa vanntilgang. En annen ting jeg får begrensa i dag er stableplass. Det kommer nemlig en dame i dag som skal ta over for matros Ole. Siden disse to skal ha et par dagers overlapping, skal damen (som jeg ennå ikke vet navnet på) sove i lugaren vis a vis meg. Her har jeg til nå hatt tomme kofferter og heksesaker mellom forestillingene. Men det blir fint å få en nabo J Jeg ligger alene bak i båten og det hender ikke så sjeldent at jeg lytter etter skumle lyder.

DSCN4140

Første stopp: Skjeret med dagens eneste forestilling. Det snør store filler og bølger en bit utover. Så skinner sola. Som bara det. Vestlandsvær. To minutter på, to minutter av. DSCN4127

På Skjeret tasser to store svarte godmodige hunder rundt. De er nede på brygga og hilser på alle båter som kommer, forteller en dame.

Hundene står lenge og venter ved landgangen, som om de venter på en invitasjon om å komme om bord.

Vi forlater skjærgården og går innover Hardangerfjorden. Etter tre timer ankommer vi Rosendal der bibliotekar Marit venter. Sånn er EPOS livet. Noen mønstrer av – andre kommer på.

DSCN4199Brygga på Snilstveitøy er som tatt rett ut av en kulisse. Øya kalles også Vikingland.

Jeg finner en skrapskulptur av Hårek og Gyda, her er dragehoder og en utedo med kallenavn Baron.

Her har det vært mye moro. Men nå er det nedlagt.

Kun tre personer bor igjen, og en av dem driver nærbutikken. DSCN4192

Og det skorter ikke på markedsføringa! Butikkvinduet er gjenteipet av hjemmelagde salgsplakater. På Snilstveitøy er det 100 % oppmøte. Alle de tre fastboende låner bøker.

Det vil si; to låner, den tredje slår av en prat med skipper Jakop som har vært med på EPOS tokt i over 40 år og kjenner mange langsmed ruta.

Siste stopp i dag er tvers over fjorden der den nye kokka kommer på. Deretter skal vi gå i mange, mange timer innover fjorden. Det mørkner ute, og jeg gremmes litt av at den antatt vakreste strekningen kjøres i mørket, men jeg får heller håpe at jeg kan ta det igjen på tilbakeveien i slutten av neste uke.

Nå gleder jeg meg til søndagsmiddag: Hvalbiff!

Og om det ikke skulle komme blogginnlegg de kommende dager, skyldes det høye fjell og null internettdekning.

Hårek og Gyda på Snilstveitøy.

Hårek og Gyda på Snilstveitøy.

Utedoen "Baron" på Snilstveitøy. Du bør være trengende for å forserer brygga dit.

Utedoen «Baron» på Snilstveitøy. Du bør være trengende for å forserer brygga dit.

Det er helt greit å forlate havgapet. HARDANGER here we come!

Det er helt greit å forlate havgapet. HARDANGER here we come!

DSCN4143

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kort stopp i Rosendal for å hente biobliotekar Marit. Men akkurat som transfer ikke gjelder når man skal skryte på seg steder man her vært, gjelder heller ikke Rosendal. Jeg rakk ikke å sette foten i land.

En kort stopp i Rosendal for å hente biobliotekar Marit. Men akkurat som transfer ikke gjelder når man skal skryte på seg steder man her vært, gjelder heller ikke Rosendal. Jeg rakk ikke å sette foten i land.

Fra snø til solskinn på null komma niks er ekte vestlandsvær.

Fra snø til solskinn på null komma niks er ekte vestlandsvær.

Annonser

Legg inn en kommentar