Her kviler Jakop. Han har aldri ete pizza …

DAG 20 på EPOS

To forestillinger unnagjort på morrakvisten; Ostereidet og Hjellvikvåg. Jeg kommer meg i land i Hjellvikvåg, men det er liksom ikke stort å se. Antagelig er jeg dyktig bortskjemt på storveise naturopplevelser i Sogn og Fjordane.  Ikke det at det ikke er pent her, det er fjord og berg, omtrent som hjemme, så da blir det liksom ikke så mye å rapportere.

Hjellvikvåg var ikke veldig spennende, men fine sjøbuer da …

Men sola skinner og alt føles mye bedre i godvær.  Etter dagens andre stopp går EPOS mot havet og vi passer Josefs harpe eller hva pokker den nå ble kalt. (Det er seint og igjen er det bare jeg som er våken ombord – og derav ingen å spørre.) I alle fall hadde brua en eller annen rekord, (som den visstnok ikke har lenger) som lengst, eller høyest, eller hva det nå var??? (Antar at jeg vinner prisen for beste folkeopplysningsblogg etter dette).

Brua over Osterfjorden. Nå skal vi mot havet 🙂

I alle fall er vi på vei til øya Hernar, hvor vi skal sove i natt. Det blir en rusketur utover.

Det er fremdeles lyst idet vi ankommer Hernar og dermed tid for utforsking. Det er spennende å være på alle disse stedene hvor jeg aldri før har vært. Jeg følger veien som går fra havna og opp igjennom et miniatyrsentrum.

Et idyllisk sentrum på Hernar, men mye tomme hus når man ser nærmere etter. På hele øya er det kun ca 20 fastboende.

Med bibliotekar Ingrids historie friskt i minne, om at det fint går an å gå seg vill på slike øyer, følger jeg den ene veien som er. Etter en stund biter veien seg selv i halen og jeg kan konstatere at det faktisk ikke er mulig å gå seg vill akkurat på Hernar. Veien som fører øya rundt er ikke akkurat noe mototrvei, og jeg ser heller ingen biler, men fotgjengerovergang har de. Morsomt.

Viktig å se seg til begge sider før man går over veien på Hernar 🙂

Det bor ca 20 fastboende her.  På brygga er det mye aktivitet med noe oppdrettsfiskegreier. Hernar er en idyllisk øy med et konsentrert sentrum, masse sjøbuer, en kirke og kombinert post og dagligvareutsalg som er åpen daglig fra 15 – 16.30.

Det har vært en fin dag på bokbåten.  Jeg får lurt bibliotekarer og mannskap til å se siste episode med Forbindelser sammen med meg. Vi ser også værvarslet som melder om liten storm (det som er tallet 20 på pila på nyhetene). Sjøsjuke er derfor et naturlig videre samtaleemne, men skipper trøster meg med at om man blir redd så blir man faktisk ikke sjøsjuk. Skipper Jakop kan også fortelle at han aldri har smakt pizza og at det på hans gravstein skal stå nettopp dette: “Her kviler Jakop. Han har aldri ete pizza”.

Annonser

Legg inn en kommentar