Hadet Vestfold. Velkommen Buskerud!

I går kveld var det kickoff i Fossekleiva for politikere og ansatte i den nye storkommunen Svelvik, Nedre Eiker og Drammen, og av alle mennesker på denne jord, fikk ÅGOT den ære av å si noen velvalgte ord til forsamlingen!

Kommunesammenslåing til besvær

Hvis du ikke har hilst på Ågot, så kan det opplyses om at dama arbeider i toppadministrasjonen i Svelvik kommune, der hun fungerer som en slags støttekontakt for ordfører og kommunestyret. – Og resten av sulamitten, som hun uttrykker det.

Tanker om kommunesammenslåing

Ågot har mange tanker om den kommende kommunesammenslåinga.

Og i dag hilste altså Ågot på det nye sammenslutta kommunestyret, dvs de som skal styre skuta inn i solnedgangen/den nye storkommunen. Om hun fikk sagt noe særlig fornuftig, vites ikke. Hun avrundet med å foreslå seg selv som ordførerkandidat, uten at det høstet spesielt jublende applaus.

nytt kommunekart

Det nye kommunekartet, som ifølge Ågot gir visse uheldige assosiasjoner.

Folk må slutte å tenke med hjertet.

Jeg (Christin) kan ikke komme meg fort nok inn i det nye kommunesamarbeidet. Det finnes ikke en grunn til at vi skal tviholde på et kommunekart som ble utformet på midten av 1800-tallet. I dag bruker vi ikke en dag på å levere en beskjed, det tar to sekunder med epost. Kommunikasjon er blitt såre enkelt. Vi trenger ikke lenger disse bittesmå kommunene. Norge er rett og slett på overtid hva angår å opprette nye regioner.

Og hvorfor denne motstanden?

Det var stor motstand i 1964 også, da Strømm og Svelvik ble slått sammen til ny «storkommune». I dag ler vi litt av det.

Folket var heller ikke begeistret i 1812 da Bragernes og Strømsø ble slått sammen til Drammen. Den nye bybrua var til fordervelse, mente man, for når folk med ett kunne vandre frem og tilbake og man aldri kunne være sikker på hvem som var hvor – så var enden nær.

Fremskritt og forandringer vil alltid sette sinn i kok. Jeg vinker gladelig farvel til Vestfold og tenker at jeg ikke kommer til å savne dem en tøddel. Som frilanser i kulturnæringa har jeg møtt mer motstand i Vestfold enn motsatt. Prøis og jeg har turnert land og strand rundt i 15 år. Vi har gjort skolesekkturneer i nær hvert av landets fylker, unntatt Vestfold. I en periode var jeg så frustrert av å stange hodet i veggen (dvs kulturavdelinga i fylkeskommunen Vestfold) at det endte med at jeg sletta hver eneste mailadresse som hadde vfk i seg, og jeg har ikke savna dem siden.

Vi vil forsatt være svelvikinger, selv om vi slår oss sammen med Nedre Eiker og Drammen.

Jeg gleder meg til en frisk start sammen med Nedre Eiker og Drammen og roper et høyt hurra for Buskerud. Nå slipper ungdommene våre å flytte på hybel i Sandefjord og Larvik, nå vil de sto på lik linje men andre ungdom i distriktet i inntaket til videregående i Drammen. Legevakta, brann, politi – vi hører jo allerede til i Drammen, det har vi gjort i mange år, valget ny storkommune var for meg derfor enkelt.

Ågot hilser

Ågot ber meg forresten hilse til samtlige, sammenslåtte innbyggere, eller ei, med disse velvalgte ord:

-Shalabais, og måtte klommunen være med eder!

Og har du ikke fått med deg Ågot’s betraktninger om kommunesammenslåing, så finner du den her: God fornøyelse.

#kommunesammenslåing #buskerud #vestfold #ordførerkandidat #kommunekart #nedreeiker #drammen

 

 

 

Annonser

Legg inn en kommentar