Forfallet har begynt

Symptomene kom som kasta på meg

Advarsel: Gæmlissblogg, pensjonist neste

Prøis og jeg var på vei til Gardemoen for to år siden. Vi skulle et eller annet, noe hyggelig, husker ikke helt, men jeg hadde bok på vent som jeg gleda meg til å lese og da jeg plukka boka opp fra sekken og bladde opp, skjønte jeg ingen ting.

briller tekopp prøis

Så var jeg der. Tekopp og briller.

Bokstavene svømte og uansett hvor langt jeg strakk armen frem, ble det galt.

-Ser jeg rar ut? spurte jeg. -Skjeler jeg, henger munnviken min, eller noe?

Men Prøis trøstet med at morratrynet mitt så ut akkurat som det pleide.

-Noe er galt, sa jeg. -Tenk om jeg har begynnende hjernedrypp, eller blodpropp eller noe.

Prøis så et øyeblikk alvorlig ut før han rakte frem brillene sine. -Pluss 2, sa han bare. – Prøv.

Livets faser, pensjonist neste

Det var altså bare en ny fase som jeg inntil da hadde fornekta.

Det er ikke kult ass når det er plent umulig å lese varedeklarasjonen bakpå tacopakka, eller når arma rett og slett ikke blir lange nok og øya fremdeles går i kryss. Jeg har blitt medlem av 3B klubben. Det er tre ting jeg nå må huske på hver gang jeg skal noe sted: Bilnøkler, bankkort og briller.

Det var vel omtrent samtidig med brilleseansen at jeg oppdaget tykke grå hår på storetærne. Jeg var totalt uforbredt, for dette hadde jeg aldri lest om i ukeblad. Og som om ikke det var nok avstedkom sommerens soltimer rosemalte brunlige krusedullsnirkler oppover arma. Hallo! Leverflekker? Jeg har såvidt passert 50 og aldringstegna køer seg opp.

Jeg husker mora mi fylte 50. Jeg syntes hun var steingammel. Nå er det jeg som har trådd over i en ny fase, og hva blir det neste? Hårete hake? Surprise, har det allerede. Hetetokter? Eyyyy! Det har jeg tilgode.

min mor 80 år

50 og 80, mora mi og meg.

Jeg kom meg til optiker etter den togturen. Bestilte meg kule briller med grønn innfatning. Du verden som jeg så. Plutselig var ikke bokstavene noe problem. Ei heller var det vrient å se at jeg hadde hvite hår i øyenbryna og små tette edderkopphår som vokste rett ut av rota på vorta på haka. Begynner du å bli kvalm nå?

Brillebruk må læres. Å studere alt inngående er veldig deprimerende. Briller bør aldri tas med på badet.

Jeg elsker pensjonister

Vel, selv om forfallet har inntatt legemet, er det fremdeles noen år igjen til pensjonisttilværelsen, og det syns jeg egentlig er litt synd, for jeg elsker pensjonister. Jeg har holdt en del foredrag for de «eldre» og vi passer lidderlig godt sammen, pensjonistene og jeg. Vi er liksom litt like. Praten går lett og vi liker å tusle hjem i rett tid og sånn. Jeg elsker pensjonister nesten like mye som jeg elsker senga mi.

prøis som pensjonister

Når Prøis og meg blir pensjonister skal vi holde på sånn halve dagen.

Fase 1 – forfallet har altså begynt. Fase 2 blir pensjonisttilværelsen om noen år og det gleder jeg meg faktisk til. Da skal jeg sove halve dagen og være frivillig hjelper og gjøre gode gjerninger og så skal jeg se alle netflix-seriene jeg aldri rekker å se, og reise, reise, reise. Jo, takk, å bli pensjonist – det ser jeg faktisk frem til. Da skal jeg ha det gøy! Jeg må bare huske å aldri, aldri ta med brillene på badet igjen noensinne, ever, not, nada.

Jeg har plassert min blogg:

http://bloggurat.net/kart/registrere/1991/drammen

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/5275e4745719c62e52b8a437683db7fe40f8d2d5

Annonser

Legg inn en kommentar