Filosofen Prøis har talt: Mens mannshjernen jobber med en ting av gangen har kvinnehjernen et sammensurium av hysteriske tråder som konstant er i tottene på hverandre.

Hodet spinner vilt, du har tusen ting å huske, du drar til butikken uten lommebok, løper ned trappa for å hente noe og når du står på kjøkkenet har du faktisk glemt hvorfor du gikk ned. Gjenkjennelig? I perioder har du kanskje også så mange slike dager på rappen at du til slutt går til det skritt å google «tidlige tegn Altzheimers».

Noen ganger er det bare fullt …

Kom da, Veslemøy (yngstemann på 21), ropte jeg til hunden Mary på dagens morgentur. Så brukte jeg 40 minutter på å leite etter brillene mine og rota dermed bort nye 30 – 40 minnutter i et desperat forsøk på å finne igjen et dokument som jeg overhodet ikke var i stand til å huske hva jeg hadde lagret som.

Sånn i totida resignerte jeg og krøp til køys for lading. På vei inn i drømmeland, ringte mora mi!

Mora mi er verdens nydeligste dame, sprek som en folk og 81 år.

Min kjære mor

Blideste dama. Er med på alt som er gøy!

 

– Jeg har tenkt, sa mora mi.

– Javel, svarte jeg i ørska. – På hva?

– På hytta, svarte hun.

– Hæ? sa jeg.

– Jeg betaler den.

At jeg bråvåkna, er ikke å ta i; jeg eksplosjonsvåka! Denne uka har jeg nemlig brukt x antall timer på å drømme om ei hytte som antagelig aldri vil bli min.

– Du gjør hva for noe? stotret jeg.

– Jeg betaler hytta og så betaler dere maten, fortsatte hun.

– Vi gjør hva for noe? spurte jeg.

– Dere betaler maten, svarte hun.

Det tok noen minutter før jeg kobla greia. Dette gjaldt selvsagt ikke drømmehytta på Hedmarken, men hytta som vi har tinga for julehelga. Mora mi betaler leia. Vi betaler maten.

– Takk, svarte jeg da jeg fikk igjen talens bruk. -Det er sjenerøst av deg.

– Værsågod, svarte min kjære mor.

Kvinnehjernen vs mannshjernen

Å hjælpes, hvilken dag det har vært. Ikke bare ble jeg lurt trill rundt av min kjære mor, men jeg greide også å strø grillkrydder på formiddags-risgrøten, (ja, hvem har ikke gjort den blemma), samt at jeg rygga bilen rett i hekken til naboen da jeg skulle snu. (Ja da, jeg vet at hekken er der. Den har faktisk vært der så lenge vi har bodd her)

kvinnens hjerne

Ifølge Prøis ser det slik ut inni hodet mitt

Prøis sier at damer har forbindelser i hodet, mens mannfolk har bokser. Det er derfor enklere å være mann, sier han, fordi menn holder seg i boksen sin og holder kun på med det som er der, og så blåser de en lang marsj i å sjekke de andre boksene samtidig.

– Du skulle hatt slike bokser du au, sier han trøstende da jeg legger ut om min miserable dag, – for hadde du hatt det, hadde det vært mye enklere å være deg.

Prøis vasker bil

Når menn vasker bil, så vasker de bil, og da planlegger de ikke samtidig årets julegaver. Modell; mannen, ikke bilen; en ung Prøis. Foto: Bjørn Nilsen

For en klok mann jeg er gift med.

– Fant det på youtube, sier han kjekt da jeg roser filosofen. – Har forresten delt den på face. Du burde se.

Jo, jeg trur jaggu jeg skal det, men kjære vene – en boks av gangen – hvilket kjedelig liv. Jeg tror egentlig at jeg er glad for at jeg ikke er mann. Go go girlpower!

Og her er videoen da som, ifølge Prøis, forklarer alt. God fornøyelse.

#kvinnehjerne #mannshjerne «girlpower #

Annonser

2 kommentarer om “Filosofen Prøis har talt: Mens mannshjernen jobber med en ting av gangen har kvinnehjernen et sammensurium av hysteriske tråder som konstant er i tottene på hverandre.

  1. Det første jeg tenkte på, Christin, var din levende beskrivelse av happenings, og det neste var at du er den rette til å få mannen din ut av boksen (boksene) sin når han trenger litt inspirasjon utenfra. Jeg leser ikke masse bøker, men vil gjerne følge bloggen. Det blir jo som en bok – dagbok. Må bare skryte av deg (og Pål). Han må være i parentes denne gang….. Supert at ressurser og kreativitet blir brukt til glede for så mange! Ikke mer skryt nå, men alle trenger vel tilbakemeldinger på det man gir videre av seg selv…. Så av meg får du/dere innmari bra kritikk <3 , og jeg legger til en takk! Skryter fordi jeg tror/vet du er for ydmyk selv. Du bør være stolt – rett og slett…..? Mamma'n er også super, selv om hun "knuste" hyttedrømmen til jenta si….. Det ble litt "prikk, prikk,prikk" etter noen setninger/uttalelser…… Behold håpet og drømmen om tømmerhytta – behold hvertfall håpet (sier dem) Gir deg en klem <3

Legg inn en kommentar