Fem uker gammel ble Timmy funnet forlatt i en pappeske. Mary var nærmere året da hun sulten og forkommen ble reddet fra et liv som gatehund.

To stykk hunder, blanda vare.

Timmy og Mary, og om noen lurer; Timmy er den brune, Mary den lyse.

Selvfølgelig er det teit. Helt inni hampen tulleteit også. Når 2.6 milllioner barn hvert år dør av underernæring, er det ganske enkelt helt koko å bruke tid og ressurser på å redde spanske gatehunder.

Til vårt forsvar skjønte vi rett og slett ikke greia før vi sto på dette omplasseringshjemmet for hunder; Solplassen. Vi hadde tinga på Mary via en finn.no annonse og antagelig utstrålte vi kun skepsis da hundens historie ble forklart. Ikke fordi vi ikke ville ha en gatehund, men fordi det å redde utenlandske hunder – satt opp mot humanitære katastorfer, krig og nød, prinsipielt sto for oss som etisk uforsvarlig.

Men vi ble nå hundeeiere den dagen. Kjære vene, unga var med, vi var der for å hente den lille «sel-hunden» som vi hadde tinga på og det ble bare helt umulig å vende tomhendt hjem.

Vi tok forresten ikke bare med oss Mary. Vi tok med Timmy også. Han klovna, brukte alle triksa i boka, han ville rett og slett være med oss og vi hadde ikke hjerte til å si nei.

Timmy var altså kun fem uker da han og søsteren ble funnet forkomne i en pappeske på en strand på Grand Canaria. Om det er den vrange starten på livet som gjør at han lider en smule av separasjonsangst, er ikke godt å si. Aller helst vil han sitte oppå oss, han gråter når vi går og han kan faktisk svime av i gledesrus. Forøvrig er han mørkeredd ute, og kjepphøy inne, han kan kunsten å spille død/rulle rundt og han elsker å være med å kjøre bil.

Mary var nesten et år da hun ble plukket vekk fra gata og reddet fra et miserabelt hundeliv. Mary er Timmys rake motsetning. Hun er en evig forsiktig, småengstelig dame som sliter med å lære selv det mest elementære som å sitte og gi labb. Hun trives best i hjørnet av sofaen, lett gjemt under putehaugen.

Det tok lang tid før Mary falt til ro. Hun voktet konstant, hvis det smalt i en dør, gikk hun omtrent i koma. Først etter to år turte hun å spise mens vi var tilstede, eller sige over på siden og legge hodet ned. Det var et stort øyeblikk. Vi satt perpleks i sofaen og studerte hunden som endelig slappet av og stolte på at vi helt sikkert garantert var snille nok og verken ville feie henne vekk eller sparke henne til side.

Mary har det bra

Oi hvor lang tid det tok før hun stolte på oss

Alle fortjener å ha det bra, tenker jeg når jeg ser på hundene mine, og stor respekt til Solplassen, som omplasserer, ikke bare spanske gatehunder, men også norske hunder som folk ikke lenger vil ha. I ettertid kan jeg ikke være annet enn superglad for at det ble dobbelt prinsipielt nederlag den dagen vi sto på Solplassen og nølte. Livet som matmor for to stk lykkelige spanske småtasser med en røff start på livet har nemlig gitt i bøtter og spann av glede tilbake.

#gatehunder #solplassen #omplassering #nytthjem #forlatt #nrksofa #maryogtimmy #utenlandskehunder

Annonser

2 kommentarer om “Fem uker gammel ble Timmy funnet forlatt i en pappeske. Mary var nærmere året da hun sulten og forkommen ble reddet fra et liv som gatehund.

  1. Du forteller på en så herlig og morsom måte så måtte smile selv om bakgrunnen til disse utrolig søte hundene var så inderlig triste❤️Jeg elsker dyr og blir så lei meg over alt man leser om for tiden over forlatte å mishandlede dyr😪 Det var nok en mening med akkurat disse to skulle til dere 😉❤️Herlige bilder! Måtte le av det ene med Timmy der hvor han ligger i senga med en av dere bak, så ut sim han tok en selfie😂😂 ha en fin dag og en god helg 😀👍

    • Takk for tilbakemelding, Lene. Jeg blir også helt fullstendig ute av meg når jeg leser vonde dyrehistorier, det fratar meg rett og slett nattesøvnen. Timmy hilser high five 🙂

Legg inn en kommentar