Etter 12 år rødmer jeg fremdeles …

… hvis jeg tar motet til meg og presenterer meg som forfatter. Når folk spør hva jeg holder på med, så svarer jeg; skriving og sånt. Nå er det for så vidt sant, for jeg skriver jo ikke bare, men gjør mye «sånt» ved siden av. Jeg elsker å ha mange prosjekter på en gang. Når pulsen slår litt heftigere fordi uka er stuvende full av avtaler og gjøremål, får jeg 100 % mer energi. Lett stressa passer meg bra og jeg tror jeg vet hvorfor forfattertittelen plager meg – fordi jeg ikke klarer å identifisere meg med bildet av den intellektuelle forfatter med rødvinsglasset i den ene handa, sitt mesterverk i den andre og en inderlig trang til høyrøstet å forfekte sine meninger. Jeg innbiller meg selv at jeg er ganske normal, og det bør kanskje ikke en forfatter være.

Lange skrivedager foran PC'en

Jeg elsker å skrive, men jeg elsker også alt det andre jeg holder på med. Kanskje liker jeg enda bedre å lage musikk enn å skrive. Da jeg var ti år, drømte jeg om å bli dirigent. Nerde-Christin dro med ”Eine Kleine Nachtmusic” LP’n i musikktimen på skolen, og mens mine medelever digget Boney M og Abba, var Henning Sommero og Vårsøg mitt store forbilde. Jeg liker å spille teater også. Heksagon har vært en stor del av livet mitt i ti år. Unger er et herlig publikum. Nyskapende teaterprosjektmakerne (de som får støtte av kulturrådet) elsker å proklamere sitt syn på barn som den vanskelige målgruppen. Jeg opplever det ikke slik. Barn er lette å engasjere, de har god humor, og ja, – de forstår ironi og sarkasme. Om barn er vriene eller ikke – kommer vel heller an på hva man serverer dem.

Men mitt beste publikum – er uten tvil PENSJONISTENE. Jeg simpelthen elsker pensjonister. Å holde foredrag for denne gruppen er en fryd. Man møtes med varme, interesse, glede og forståelse. Etter to år med foredrag for pensjonister, gleder jeg meg faktisk til å bli en selv, for hyggeligere mennesker enn pensjonister – finnes ikke.

Tuva, Vesle og meg som foredragsholdere på Veitvedt Pensjonistforening!

Annonser

Legg inn en kommentar