En god krim

DAG 9 på EPOS

Jammen hadde skipper Einar rett i at Kaupanger var ei “god havn”, for båten har ligget helt stille i natt. Ikke en lyd, ikke et knirk, ikke en bevegelse. Det snør så tett at jeg ikke orker å gå i land for å se hva Kaupanger har å by på.

Bibliotekarene Anne Marit og Ingrid har mønstret av. Bente og Robert kommer på. Første forestilling kl. 10.00. spilles for 1. og 2. klasse fra Kaupang skole. En herlig gjeng som kom forberedt og hadde lest en Heksagonbok.  Hurra for lærere som gir elevene mulighet til en bedre opplevelse via forberedelser.

I dag må jeg seriøst komme meg i gang med skrivinga av Livets Lenker 23, og muligheten byr seg da nesten forestilling ikke er før kl 18. Jeg krabber derfor ned i bjørnehula mi og skriver kapittel 1. Når jeg er hjemme skriver jeg 3000 ord eller mer på en OK arbeidsdag. Målet om bord på EPOS er å skrive i alle fall 1500. Har erfart før at hvis man er for lenge borte fra skrivinga, er det særdeles tungt å komme i gang igjen, og hvis jeg tar skrivefri på EPOS har jeg i alle fall ikke tid til å ha en tung skriveperiode når jeg kommer hjem.

Dagens andre stoppested; Solvorn.

Solvorn er en vakker plass (som så mange andre erfarte hittil). Gamle Walaker trehotel, bygget en gang på 1600-tallet, ligger helt nede ved sjøen. Gata med små hvite hus, tett i tett, er reine sørlandsidyllen og stedet skiller seg dermed ut fra tidligere stoppesteder.

Walaker hotel, opprinnelig fra 1600-tallet, beliggende i vakre Solvorn

En velstelt strand, tydelig rakt og ryddet, samt badetrapp rett nedenfor hotellet, bringer tankene til kurbad og gamle dager med blonder, underskjørt og parasoller. Og gjett – også her finnes en arkitektonisk perle av et betongpåbygg, dog smulere gjort enn i Leikanger.

I Solvorn er det en butikk. Den het “Bui” og sikrer fredagsgodisen vår.  Men internett og TVsignal har vi ikke. Jeg får poste ut DAG 9 når vi en eller annen gang igjen kommer i kontakt med omverdenen. Så hva gjør man på EPOS en fredagskveld i Solvorn med null TV og null surfing/facebook/twitter?(Og hotellet er stengt, så det blir ingen fredagspils heller) Jo – MAN LESER EN BOK!

Jeg kaprer sofaen i byssa og går løs på Marit Reisergårds “STOLPESNØ”, krim fra Lier, og der blir jeg liggende til boka er utlest og kveld er blitt til natt.  Stolpesnø anbefales på det varmeste!!!

Har lenge hatt lyst til å lese Stolpesnø av Marit Reiersgård, og DER var den i bibliotekshylla. Ingenting er vel bedre enn en deilig god krim!

Annonser

Legg inn en kommentar