De som mener at dugnad er et skjellsord, kan ta seg ei bønne

Du må da være innmari stolt, sier folk, og det er jeg. Stolt av at vi år etter år klarer det. Det tusser av folk nerri sentrum, folk som er like stolte som meg. Hey, hurra for at det er mulig …

dugnad øving historisk spel

Øving og øving. Moro når kulissene er oppe og enda mer moro når alt er på plass; kulisser, kostymer, musikk …

Dugnad, å arbeide mot et felles mål

På syvende året settes sommermusikalen «Den Gode Hensigt» opp i Svelvik. For å få det til trengs 70 aktører og ca 150 øvrige frivillige. Og igjen, på syvende året, er folk på pletten.

-Her er jeg. Bare si i fra. Jeg kan snekre også jeg.

-Men du er jo allerede i vaktgruppa.

-Jo, men jeg kan da trå til begge steder.

Så er det rart at jeg er stolt? Jeg er stolt av at folk vil være med! Jeg er stolt av skuespillerne, av de som lager middag til alle involverte hele uka til ende. Jeg er stolt over at folk tar ferieuka si for å bidra, at folk orker å ta nattevakter og at utflytta svelvikinger kommer tilbake for å være med på den nødvendige dugnaden som må til. For det gjør seg ikke selv. Blir vi kjepphøye har vi tapt. Vi har en jobb som må gjøres og jobben er like stor hvert år. For å komme i mål trenges litt mer enn en håndfull frivillige.

dugnad sommermusikalen svelvik

Det er hundrevis av store og små oppgaver og noen må gjøre dem.

Så hvorfor gidder folk?

Jo, av den enkle grunn at det er trivelig. Sitter vi ikke nok hjemme i stua, kanskje? Det er faktisk hyggelig å møtes, slå av en prat, ta en kaffekopp og dra et lass sammen. Lasset blir heller ikke så tungt når vi er mange.

Dugnad er ikke et skjellsord. Dugnad er moro!

10.000 dugnadstimer forbrukes hvert år i «Den Gode Hensigt». DET er mange kloke hoder, hjelpende hender og løpende føtter. Så vær så snill, ikke stønn over ordet dugnad. Forsøk heller å forstå hva det gir tilbake av samhørighet, felleskap og glede.

Alle arbeidsoppgaver er selvfølgelig ikke like ettertrakta. Nattevakt for eksempel, er kanskje den kjipeste oppgaven vi har å tilby, men folk melder seg til det også, man tar en for laget.

dugnad matservering

Felles måltider skaper god stemning. Men noen må jo lage maten, dekke på og rydde etterpå.  Dunad = kjærlighet!

Det sitrer på alle kanter

Backstage har statistene lagd seg reir. Det blir mye venting, noe som selvfølgelig kan føles utakknemlig, men de henger ikke med hodet av den grunn. I reira har statistene innretta seg med godstoler, bord med duk, snacks og proviant, noen har endog hentet frem juletrepynten og dekorert med adventsstjerner og lyslenker.

Arbeidsgjengen som har svetta, båret materialer, snekra og bygd kulisser, en hel liten fiskerlandby med lafta hus og smug, utkikkstårn og arrest, har nå gode dager og kan slappe av og nyte de siste prøvene før amfiet fylles med publikum og det braker løs.

kostymegruppa dugnad

Det sys, snekres, lages mat, øves og i Svelvik sentrum er det et yrende liv i de 14 dagene Den Gode Hensigt holder på.

Musikalkiosken er i drift, vaktene er på plass, kostymegjengen gjør de siste justeringer, sminkefolka er på plass. Det er ihuga fantaster på alle kanter og alle er blide. Ikke en surpomp. Ikke en eneste en.

utfordringer dugnad

Det sitrer på alle kanter og det er kult å være en del av et summende vepsebol der absolutt alle vil og tror og ønsker det beste og JA, jeg er stolt. Veldig stolt. På Svelviks vegne! På at vi har klart det enda en gang.

Billetter til sommermusikalen får du her:

http://www.ticketmaster.no/artist/sommermusikalen-2017-billetter/983776

Og hvis du er nysgjerrig på livet rundt sommermusikalen, kan du lese en totalt skrekkelig dårlig intervju med forfatteren av stykket her:

https://christingp.com/ekstremt-darlig-intervju/ ‎

produsent siste instrukser dugnad

Siste instrukser fra produsenten. Vi er klare til å ta imot publikum til årets «Den Gode Hensigt»

Annonser

Legg inn en kommentar