Drømmen om ei skrivestue …

… et sted å dra til der man kan gjemme seg bort for å dykke ned i skrivinga, kanskje omgitt av storslått natur til inspirasjon og skriveglede, tror jeg iblant rir de fleste skribenter og i alle fall rir det meg. Akkurat som om det skulle være enklere å legge plot eller fullføre bok nr 15 om jeg satt under parasollskyggen i det udefinerte landet «Syden» et sted.

Noen forfattere har skrivestue i hagen, noen søker tilflukt på ei øy i nord, noen har hus i Spania, mens andre velger å reise langt inne i de store norske skoger for å søke inspirasjon og ro til å skrive.

Jeg får snart en skrivestue. Hytta ligger i Arkansas i USA nær den pittoreske småbyen med det maleriske navet Mountain View! Om navnet på byen setter fantasien din i sving, skal jeg forte meg å avkrefte, for i Mountain View finnes det ikke et skikkelig fjell på milevis avstand. Jeg tenker at den stakkars nybyggerne som sleit seg over prærien en gang på 1800-tallet må ha blitt overveldet over at det flate langstrakte endelig begynte å bukte seg, og at det var derfor bakketoppen ble hetende Mountain View.

Skrivestua i Arkansas

Skrivestua i Arkansas er et lite gjennomtenkt prosjekt. I etterkant skjønner jeg ikke helt hvilken planet Prøis og jeg var på da vi gikk til innkjøp av one acer land, men det skal sies at været var strålende den dagen vi besøkte plassen. Kombinasjonen sol/ridetur i et inntørket elveleie med ørn kretset over hodene våre – sto for oss som den komplette lykkestund som igjen resulterte i avgjørelsen om en egen liten stue i Arkansas, ikke noe stort, prektig og prangende, mer som en nybyggergreie med salig enkelthet, for det var det enkle livet som lokket.

Prøis har nå reist en dullion turer til USA der han bygger smått om senn, for på ekte nybyggervis skal han selvsagt bygger stua sjøl. Stua, som ligger nedi ei dump, har etter fire år fått vegger, tak, gulv, vinduer og dør. Når vi kikker ut av vinduet ser vi lave åser og mye skog. Når vi kjører opp på veien for å stå på den største steinen der det akkurat er mobildekning om du står helt i ro, ser man prærien bre seg utover og der oppe er det ganske vakkert egentlig.

En ting er i alle fall sikkert. Den dagen stua blir ferdig og jeg reiser halve jorda rundt for å finne ro for å skrive, blir det garantert null forstyrrelser, for stua i dumpa er det umulig å få øye på om man ikke vet at den ligger der!

Annonser

2 kommentarer om “Drømmen om ei skrivestue …

  1. Hei,

    Fant bloggen din via fb. Herlig å lese. Fikk meg mangt en latter nedover 🙂

    Jøss, skrivestue i Arkansas! Ikke bare å kaste seg i bilen, og suse bort ei helg for å få fred. Men vil tippe og tro, at når du først er der blir du neppe «nedrent» av besøkende. Lykke til med prosjekt «skrivestue».

    Renate

Legg inn en kommentar