Det går faktisk an…

… å arrangere morsomme konfirmasjoner! Og nå er det Vesle, minstemann i flokken, sin tur. Alt blir liksom litt vemodig når det gjelder Veslemøy, sistemann, og det er sikkert derfor Prøis river seg i det lille håret han har igjen og legger seg i selen for å lage en dag hun aldri vil glemme. Storebror Olas konf var dørgende kjedelig, dvs. slik de fleste konfirmasjoner er. Selvfølgelig er det hyggelig når familien samles, god mat, velkommen til bordet sang og taler, men spesielt originalt eller oppfinnsomt kan det ikke sies å være. Da storesøster Aurora ble konfirmert var bestemor Mimmi syk og dagen ble en dag til ettertanke med tårer og smil om hverandre. Slik er dessverre livet. Iblant like uforutsigbart og vondt som sprudlende festlig.

Så, etter EN standard konfirmasjon og EN preget av det som ville komme, opplevde vi dansk konfirmasjon og det var da det gikk opp for oss at konfirmasjon faktisk kan være rasende festlig!

karaoke

Derfor – fikk storesøster Tuva – en uforglemmelig fest med bøttevis av champanje og en hemmelig partycrasher som satte festen på hodet. Det var karaoke og dans ut i de små timer.

Kveldens hviskende samtaleevne var hvordan en av gjestene utilbørlig la an på konfirmantens mor. Det gjestene ikke visste var at fyren var innleid for anledningen, som partycrasher!

Og nå er det Veslemøy sin tur! Prøis og jeg sitter oppe halve natta og fabulerer over tøysete ting en kan finne på. Her blir det verken malt eller kjøpt nye gardiner. Jeg har ikke tenkt å bruke tida på å pusse sølv eller vaske tak, men jeg vil lage fest for Veslemøy . Akkurat nå har jeg hengt meg opp «hvordan gjøre velkomstsangen?». Jeg nekter å kopiere opp «velkommen til bordet»  som synges på Pål sine høner eller Napoleon med sin hær. Hva om jeg taper et ord under hver tallerken, og lager en bølge der gjestene sier sitt ord som tilsammen danner noe fornuftig om det å ete? Ah – Jeg gleder meg sykt til 7. mai, for da blir det konf – party – party!!!

Konfirmantens plikt; takketalen!

Ops! 🙂

Annonser

En kommentar om “Det går faktisk an…

Legg inn en kommentar