Det er fint det også, å klare seg sjæl …

Dag 1 EPOS-tokt Hordaland For en glede! Det er klart man takker ja når eposten kommer med tilbud om nytt EPOS-tokt. Denne gangen; sørtur i Hordaland med 26 hekseforestillinger i løpet av 11 dager.

Sist jeg var om bord var det førjulshekserier. Ergo må programmet endres. Jeg har blåst støv av Padde-Boboz og håper at det vil funke.

SkDSCN3968uta, båten, holken legger ut fra brygga i Bergen grytidlig morgen.

Jeg våkner av at  motorene startes, og slumrer meg gjennom en times gange før jeg innser at jeg går glipp av frokosten om jeg ikke komme meg til messa i en fart.

Første stopp er Lysekloster. Det ryktes at fjorden er islagt så om vi kommer oss inn vites ikke. Det går! Men det tar et halvt århundre for EPOS å gnage seg gjennom isen.

I Lysekloster har publikum og lånere gått hjem.

De hadde nok ikke trua og skjønte ikke at skipper’n hadde bestemt seg for at bøkene skulle frem. DSCN4000

Neste stopp er Søre Øyane med masse unger om bord. “Jeg har funnet verdens beste bok” hviner en fjortis frydefullt og hopper rundt i ekstase. Og NEI – det er ikke en Heksagonbok hun er jublende glad for å holde i sine hender, men boka som forteller den hele og fulle sannheten om sjarmørene i “One Direction”.

Jeg kommer meg lettere hektisk gjennom programmet mitt. Jeg husker følelsen fra tidligere turer. Jeg har lite plass å bevege meg på, stæsj/rekvisittene står ikke der de pleier og så mangler jeg jo selvsagt krumtappen himself; Boboz. På EPOS må jeg klare meg sjæl, men det er fint det også, å klare seg sjæl, altså!

DSCN4006

Etter programmet går jeg meg en lang tur på Søre Øyane, men konkludere med at det ikke er så forbaska mye å se på. (Sorry Søre Øyane)

Det er selvfølgelig pent her. Vi er uti skjærgården et sted (trur jeg da, det ser sånn ut selv om jeg ikke ser havet. Bibliotekar Tomas har fått gratis skjærgårdskart på Bunnpris, jeg skal jaggumeg grine meg til et, jeg også), det bor en del folk her, det ligger noen svære lastebåter eller fiskebåter ved kaja.

Og det, mine damer og herrer, var Søre Øyane.

Det er bart, ikke en snøflekk å se, unntatt på fjella i det fjerne.

På en landnær holme har en koloni hegrer slått seg til, og det er mulig at de har det festlig, i alle fall forfølger hegreskrikene meg lang vei.

DSCN4003En enslig stakkar sitter på et svaberg og jeg sniker meg innpå. Da jeg kommer nærmere enn hva klokt er, begynner jeg å bekymre meg for om stakkaren kan være skada eller noe.

Det tar enda noen skritt, før jeg innser at spøkefuglen er planta der.

Jeg kjøper vaskeservietter (og te) på Bunnpris. I morra har jeg tenkt å la meg sminkes av en publikummer. Jeg tror publikumsdelaktighet blir nøkkelen denne gang. Mest mulig. Få de i tale, i dialog, komme frem, hjelpe til, klappe, synge.

En avlyst, en ferdig. 24 igjen.

Dagens lærdom: At det på Søre Øyane bor en sjuk jævel som planter juksefugler på svaberg.

Annonser

En kommentar om “Det er fint det også, å klare seg sjæl …

Legg inn en kommentar