Dag en …

… og det gjelder ikke å bli stressa fordi det kun er fem dager til premiere. Fem dager til amfiet på Norsjø Ferieland forhåpentligvis er fyllt av små og store piratpublikummere som forventer noe kult, noe morsomt, noe stilig og noe tøft. Herregud, for en dårlig ide å skulle gjøre dette på fem dager, men vi har klart det før, og vi klarer det forhåpentligvis igjen, men det er ikke uten grunn at vi kaller dette helvetesuka. Og i år er det ekstra spennende for av tidliger piratbuktskuespillere, er kun halvparten igjen og fire nye er kommet til. Vi har også ny regissør i år.

Første leseprøve i Piratbukta 2012

Første leseprøve ble holdt i murhuset på Norsjø Ferieland. Siden flere av aktørene ikke hadde sett hverandre siden forrige sommer, var det en del som skulle sies før vi kom i gang, og da vi endelig fikk begynt så kom vi vel til ca fjerde replikk i scene en før regissør Ole Christian Øen fikk en god ide, og siden gode ideer nettopp er Ole Christians varemerke, så tok vi det selvsagt til oss.

Første prøve på brygga.

Været var ikke helt på vår side, men etter en alvorlig tordenbyge, gikk turen til brygga og sceneområdet. Piratskuta Havets skrekk satt som om den hadde svelget fjortenhundre blylodd, men med hjelp fra noen kraftkarer far wakeboardbanen fikk vi dratt den på plass. Første gjennomgang på sceneområdet er alltid kaotisk. Hvor er tønna vi brukte i fjor? Har vi huska på å ta med sopelimen? Og hvorfor kan ikke alle replikkene sine? !!! Det er en grunn til at jeg alltid ender med å rive meg i håret. I piratbukta viser jeg meg ikke fra min beste side, det har jeg nemlig ikke tid til.

I vekslende regnvær og solskinn ble forestillingen gjennomgått uten replikker, men med innganger og utganger, og et utall av ideer fra en inspirert regissør. De siste timene ble brukt på de første scenene. Om igjen og om igjen. Og sannelig kom det ikke også på plass litt koreografi.

Og allerede kommer koreografien på plass.

Og dermed var dag en i Piratbukta til ende. Jeg forsøker å fortrenge at det kun er fem dager til premiere og at vi i tillegg til replikker og scenegange skal rigge lyd og lys, og lage noen lydspor og effekter. Det gjorde ekstremt godt med en myk avslutning i restauranten på Norsjø. DET trengte jeg for å få sove i natt.

Jeg hever mitt glass og håper det beste …

Annonser

Legg inn en kommentar