Dag 8 i USA, Newport – Brookings, Oregon

Vertsfar Michael har skaffet til veie fire kilo kart/bøker over de ulike statene vi skal gjennom. Han gir uttrykk for at vi umulig kan ha forstått hvor langt det er fra Portland til Memphis, men vi er glad i å kjøre bil, så dette skal nok bra. Første etappe Yamhill-San Fransisco har vi uansett god tid på. Kystvei 101 skal være et scenisk skue, og vi tar farvel med Veslemøye vennlige vertsfamilie og legger ut på tur.

Dette har vi ikke sett før: Stillehavet!

Dette har vi ikke sett før: Stillehavet!

 

Det første gløtt av Stillehavet føles overveldende. Plutselig er det der, stort og mektig med lange, brede, lyse strender. Naturen skifter imidlertid fort. Klipper overtar for sandstrender.

Devils punchball, også et fint utkikkspunkt for hval, men enda vi så og så, så så vi ingen.

Devils punchball, også et fint utkikkspunkt for hval, men enda vi så og så, så så vi ingen.

Merkelige formasjoner som Devils punchball er turistattraksjoner. Alt er godt merket, så det er bare å følge med underveis og ta seg tid til å stoppe der det anbefales.

Newport er en artig passelig stor by med fargerike hus, gøyale butikker, en travel havn og forspiste sjøløver.

Det gode liv :-)

Det gode liv 🙂

Fete og dorske ligger de i solskinnet på en avsperret brygge som har gode fotospots. Jeg antar at det ikke er usannsynlig at løvene overfores av restaurantene vis a vis, som må elske å ha turistmagnetene der.

Lunsj inntas på Mo’s restaurant, velkjent for god fiskemat og gamlemor ved nabobordet lyser opp da hun hører oss snakke. Villig vekk legger hun ut om sin livshistorie; hun flyttet fra Stavanger til USA som seksåring. Greit nok at det er godt å være norsk i Danmark, men det er altså trivelig de lux å være norsk turist i USA, for det har vært mange som gamlemor, som lyser opp når de hører norsk. Hva tror dere forresten er det hotteste om Norge over her? Jo, utrolig nok har folk fått med seg historien om guttungen som stjal foreldrenes bil og utgav seg for å være en dverg som hadde glemt førerkortet …

Videre på veien sørover passerer vi Denmark som har en befolkning på 233, og et utsalg der det reklameres for guns & blankets. Vi er ganske samstemte nr det gjelder at Denmark kanskje ikke hadde vært det kuleste stedet å havnet som utvekslingsstudent.

Det er ikke bare noe jeg maser om: Til og med på wikipedia står det at Oregon har svært skiftende natur.

Det er ikke bare noe jeg maser om: Til og med på wikipedia står det at Oregon har svært skiftende natur.

Naturen skifter stadig, og selv om vi eter mil, er det ikke et kjedelig øyeblikk. Det er nesten så man blir litt stressa i jaget etter å få med seg alt.

Skulle likt og visst bakgrunnen for restaurantnavnet ...

Skulle likt og visst bakgrunnen for restaurantnavnet …

Sørgelig nok er restauranten «The Crazy Norwegian’s Fish & Chips» stengt, så hva navnet kommer av får vi altså ingen forklaring på. Og som de ramsalte turister vi naturlig nok er, surrer vi bort flere timer i leitinga etter noen skipsvrak som ifølge vertsfars turistbøker skal befinne seg på en strand et sted …

Stranda med skipsvrak er som sunket i jorden. Pling! Drived er det imidlertid nok av.

Stranda med skipsvrak er som sunket i jorden. Pling! Drived er det imidlertid nok av.

En innfødt rister på hodet da vi spør. Han er klar over at dette med skipsvrak står i flere turistbøker, men selv har han nå aldri forstått hvor de skal være. Da vi endelig stopper for kvelden er vi alle enige om at vi har kjørt i alle fall en time for lenge, for sannelig på en eneste dag og med utallige stopp, er Oregons vakre kystlinje forsert. Det er kun ti minutter til CALIFORNIA. Jihaa. Da dukker vel de berømte gigasvære redwoodtrærne opp, og DET skal bli artig å se for en gammel tømmerhøgger som meg 🙂

Yeah. Farger og spjåk i herlig røre.

Yeah. Farger og spjåk i herlig røre. «Henry – the fish» er skapt av ruskomsnusk som havet har skylt i land.

Stadig inspirasjon å finne til årets Piratbuktkulisser.

Stadig inspirasjon å finne til årets Piratbuktkulisser.

Prøis - på toppen av verden :-)

Prøis – på toppen av verden 🙂

Vakkert, men småsurt, må innrømmes. Det blåser bra.

Vakkert, men småsurt, må innrømmes. Det blåser bra.

Annonser

En kommentar om “Dag 8 i USA, Newport – Brookings, Oregon

  1. For en opplevelsestur dere er på 😀
    Og du er tøff som kjører bil inn i storbyene 😀
    God tur videre og det er veldig gøy å lese bloggen din USA turen 🙂
    Eli

Legg inn en kommentar