Dag 5 …

… og så er siste innøvingsdag kommet. I kveld er det generalprøve! Dagen starter med samling kl 11.00, og at samtlige ungdommer er på plass til tross for personalfest for Norsjø Ferielands ansatte til sent på natt, kan ikke kalles annet enn godt jobba! Pål og jeg starter dagen klokka 09.00 med siste kikk på lydeffekter. Noen er kutta ut, noen er litt for lange. Til nå har vi øvd med CD, mens det nå klargjøres en minidisk som er tryggere og enklere å betjene.

Siste gjennomgang av lydspor og effekter, komp og track klargjøres.

Det må også lages en tydelig kjøreplan til Nanna. Så mens Pål stabler spor går jeg nøye igjennom manus og setter forklaringer, piler og henvisninger. Vi vil helst slippe de pinlige fem sekundene mens man venter på at kompet starter. Det er viktig at lydmann/dame har en god kjøreplan med tydelige que å forholde seg til.

Det lages kjøreplan til lydbua. Det gjelder å ha klare stikkord for når kompene skal settes i gang.

Samtlige pirater er et snev solbrente etter gårsdagens lange økt på brygga. Dagen i dag blir ikke mindre HET! Vi starter med å gå gjennom alle sanger og lydspor slik at Nanna får full oversikt. Det gjenstår koreografi på en sang, og Ole Christian (regi) får overbevist oss om at en operaparodi er på sin plass. Vi ler så hyler av trinn og overspill, så får vi håpe at publikum vil gjøre det samme 🙂 Etter en full gjennomgang, tar vi en lang pause. Skuta Havets Skrekk er kommet løs fra bunn, men vil ikke starte. Altmuligmann Torjus ser på saken. VI trenger en kriseplan om vi ikke får skuta i gang. Torjus har forøvrig utstyrt skuta med «nytt av året»; en trykkluftskanon og blir også satt på saken å skaffe til veien den siste manglende rekvisitten; et halvspist fenalår.

Generalprøve torsdags kveld.

Før kveldens generalprøve pugger og tenker og leser jeg manus. Jeg har noen replikklinjer som er til hodebry. De snurrer seg liksom sammen og kommer aldri helt likt ut, til forvirring for mine medspillere. Skuta er fremdeles ikke i gang til generalprøven. NÅ trenger vi virkelig en plan, og en pølse. Vi tenker for dårlig på tomme mager!

Annonser

Legg inn en kommentar