Dag 4 …

 

Nyrørt jordbærsyltetøy og mutterns vafler gir en god oppstart på dag 4.

Hva skulle en gjort uten snille mammaer som kommer med en kjele full av vafler + nyrørt jordbærsyltetø? En trivelig start på dagens øvelse, blir det iallefall, og gjett – I DAG SKINNER SOLA! Nå har vi forbanna været i tre dager, men når sola kommer får vi omtrent solstikk alle mann. Vi svetter på brygga i noen lange timer og gjør en halvgod gjennomgang. Det nærmer seg nå. Vi kan ikke lenger sluntre med replikker eller gjette oss til hva som skjer videre. NÅ må handlingsgang og tale sitte. Pål løper til og fra. Kaptein Knokkels dør skal åpnes av seg selv. Røykmaskiner kommer på plass. Greia i dag er å ha så effektiv øving av vi kan ta kvelden fri, for da er det personalfest for ansatte på Norsjø.

Karl Martin (SterkeJim) lager seg piratteppe til sovesekvensen på skutetaket.

Men før vi kan ta oss fri, terpes enkelt scener . Ole Christian stryker litt tekst, og så er det lydprøver. Nanna Margrete kurses i spaker og knotter. Mikrofoner navnes og tilpasses, justeres og testes. Det høres ikke så gæli ut, og dagens siste gjennomkjøring gjøres med mikrofoner.

Ikke lydmann, men lyddame! Kul sommerjobb da. Nanna ordner biffen!

Mora mi, som er på Norsjø i noen dager, tar turen til Bø for oss. Vi trenger borrelås for å tilpasse kongens kappe, samt at kongen svært gjerne ønsker seg en neglfil. Nye karakterer i år i Piratbukta er Kongen og Dronninga. I utgangspunktet så jeg for meg Dronninga som en fjortisoverlevning og Kongen som en puslete tøffel. Etter regisørens anvisninger er figurene blitt ganske annderledes. Dronninga er nå et nord-norskt fyrverkeri av en mannhaftig dronninggalion, mens Kongen er en gal, litt forvira feminin skapning. 🙂 Jeg gleder meg til publikumsreaksjoner på fredag for å se hvordan dette vil slå an.

Morten spiller Kongen i årets piratshow som har fått tittel «Piratbukta i Kaptein Knokkels klør»!

Dagens avsluttes litt tidligere enn vanlig, slik at ungdommen får med seg personalfesten. Pål og jeg står over. Lyset skal justeres og skiftebua MÅ ryddes. Alt av kostymer ligger i en salig haug, og jeg har flere ganger leita etter ting jeg vet er der inne, men som er umulig å finne i kaoset. Så når ungdommen drar på fest, holder PÅl og jeg fortet. I morgen begynner øvelsen først kl 11.00. Du verden så hensynsfulle vi er. Ungdommene har lovet å stille freske og raske og med godt pågangsmot da.

 

Teknikk, teknikk, teknikk, gjør meg sprø, men det må jo til.

 

 

Annonser

2 kommentarer om “Dag 4 …

    • Tre ledige senger og du er mer enn hjertelig velkommen, men vent til innøvingsuka er over, for pr NÅ er vi ikke akkurat morsomme å være sammen med, et jævla mas ser’u, fra morra tel kveld. Det gode Norsjø livet begynner til uka 🙂

Legg inn en kommentar