Dag 3 …

 

Havets Skrekk er fremdeles til besvær, men i dag fikk i alle fall altmuligmanTorjus starta holken.

Samling kl. 10 på brygga. Vi tråkker oss gjennom siste del av stykket. Det er denne delen som skaper mest hodebry. Folk skal forsvinne, kister skal fly gjennom lufta og det tusser av forviklinger. I den perioden av innøving, er forviklinger ganske forvirrende å øve inn. Og så var det Anna Lovinda da, som fremdeles ikke føler seg for sikker på spørsmålet om å vinsje seg fra et tårn til et annet. Snekker Alfred lager stige og luke i tårnet, noe som gjør det enklere for prinsessa å hoppe i det.

Kongen og Skipper oppdager noe forunderlig …

Kaptein Knokkels kiste trenger hjul.

I dag er dagen for å fikse alle småtimg vi til nå har skippa med et «det ordner vi». En kiste må forsterkes. Madam Muskel trenger en bøtte. Og vi kan ikke lenger utsette det noen av oss har grua for – nemlig å forsvinne i Kaptein Knokkels klør. Hullet i brygga der vi skal skjules, er ikke stort. Det var med nød og neppe jeg fikk firt meg ned i fjor, og som om ikke det er utfordring nok så venter en dullion seksbente vemmlige kryp derunder. Det er ikke bare jeg som har hetta for edderkopper. Prinsessesøstrene er kanskje endog hakket enda mer hysterisk enn meg. Men vi kommer oss da ned og krabber under brygga og i sikkerhet.

Dette er også dagen for kostymeprøver.

Dronning i Piratbukta heter egentlig Jonas. Fin sommerjobb Jonas, å spille dronning 🙂

Etter en lang og god gjennomgang, får skuespillerne to timers pause. Pål og jeg drar til Bø for å handle det siste vi trenger; hjule til en kiste, munnspill, maling … Jeg får også kjøpt med støvler. SÅ begredelig at man trenger det i juli.

Etter en lang og litt forvirrende gjennomgang av hele stykket nærmer klokka seg 20 på kvelden og vi er i svime. Det er ikke mer å hente. Vi tar kvelden nå. I alle fall fra tekst og trinn. Nå skal utedokulissen males innvendig. Den lyser nemlig hver gang noen tråkker inn der, som om sola sjøl er der inne. Derfor skal veggene males matt sorte. Vi burde ha gjort noe med utsiden også, for da vi malte den for fem dager siden, brukte vi tjærebeis, og det tørker jo søren ikke.

Annonser

Legg inn en kommentar