Bøkene skal ombord!

DAG 2 på EPOS

Den var ikke liten, for å si det sånn, trailer som ankom brygga i Førde, søkklasta med bøker!  EPOS går i tre fylker og hvert fylke har sin bokbase som lempes på og av. Men det var ikke bare bøker som dukka opp, men også et helt bibliotekarkorps som tydeligvis har lempa bøker før, for makan til effektivisering skal en leite lenge etter.

Alle hjalp til med boklasting, også skipper Alfred.

Boklasting etter samlebåndprinsippet. Paller med bøker, blå kasser stappfulle av glede, spenning, drama, krim, fagbøker, reisehåndbøker. Bøker for barn, ungdom og voksne.

6000 bøker skal ombord. Noen gang tenkt på hvor tungt det er å bære tre bøker? Ti bøker) 40? 100?

Halvveis i lassinga var jeg svett som etter en tretimers treningsøkt og lykken var derfor stor da en svelviking dukka opp på brygga. Selvfølgelig tok jeg med besøket til messa (?) (kjenner jeg bruker begreper som jeg ikke burde siden jeg ikke er utlært i sjøfartsfaget) Gro Marit Fjellner, på ferie i disse trakter så gårsdagens utlegg på facebook og dukka opp med hundre wienerbrød under armen. Hurra for fremskrittet, nok en gang. Mor Wienerbrød ble redninga sjæl og jeg kunne med litt dårlig samvittighet skravle med en kjenning istedenfor å lempe bokkasser. Besøk hjemmefra  (etter å ha vært borte hjemmefra et snaut døgn) var god nok unnskyldning og kanskje like greit, for det spørs om det finnes kiropraktor dit vi skal.

Første stoppested Svanøy. 70 innbyggere, halvparten av dem inntok EPOS.

Svanøy har 70 innbyggere, hjorteoppdrett og et eget gods.

Med flagrende sommerfugler rundt øra kom jeg meg gjennom Heksagonprogrammet. Det er alltid litt svett første gangen.  Og siden det, naturlig nok, er en stund siden sist jeg hadde førjulsforestilling, var konsentrasjonen  skjerpa for å huske tekster og gjøremål underveis. Veldig hyggelig publikum.  Ai låvv ju, Svanøyådienss.

Trivelig å møte folk og høre litt om livet på Svanøy, skravle litt om bøker og om «Forbindelser».

Apropos; om noen lurer på hvor stor bokbåten er, kunne skipper Alfred fortelle at den er akkurat så stor at den rekker fra foran til bak!

Annonser

2 kommentarer om “Bøkene skal ombord!

 1. Hei Christin!
  Takk for ett fantastisk bra levert hekseshow i går på Svanøy og for den hyggelige praten vår! Både voksne og barn storkoste seg. Olivia har sjeldent sittet så lenge rolig. Hun var bergtatt av din historie og hvordan du levde deg inn i rollen som heksagon. Du er rå! Håper du kommer igjen neste gang bokbåten kommer innom Svanøy.
  Du er mer en velkommen!!!
  jeg skal følge med på resten av turen din via denne bloggen og jeg skal komme meg til Florø asap for å finne bøkene dine. Du må gi klar beskjed til de som er ansvarlige for å ta inn bøker på bokbåten, om å ta inn bøkene dine så fort som mulig. Det er jo en skandale at de ikke finnes der …!…
  Lykke til videre og nyt turen i sogn og fjordane Christin:-)

  kom tilbake snart!

  klemmer fra Illustratør Oda og min datter Olivia.
  http:///.www.odinadesign.com

  • Hei Oda. Svanøy var en fantastisk første stopp på bokbåtruta. Ettersom jeg forsto stilte ca halve bygda opp for å entre bokbåten, og er det noe jeg er helt sikker på så er det at de voksnes entusiasme smitter på barna. Å få lov til å være med på disse bokbåtturene føles som et eventyr. Norge er så vakkert. Jeg bergtas av fjell, fjorder, skjær og knatter og undres over hvordan folk har det som lever på de minste plassene. Jeg blir også umåtelig stolt over at dette langstrakte rare landet vårt evner å opprettholde bosetting over hele linja. Hurra for distriktsnorge! Og ja – jeg kommer gjerne tilbake på bokbåttur 🙂 Det er ikke vanskelig å si ja til det, om foerspørselen kommer. Når jeg er ferdig i Møre og Romsdal skal jeg videre til Hordaland, så denne gangen blir det fire uker bokbåt i strekk. (Tror kanskje mine kjære der hjemme syns det er i drøyeste laget …) Ha en riktig fin dag videre og hils skjønne Olivia. Klem

Legg inn en kommentar