Metall versus fjell

Dag 6 EPOS-tokt Hovland og Tyssedal.

Hovland - midt i Hardanger.

Hovland – midt i Hardanger.

Etter fem timers gange, søndags kveld, ble det endelig natta også for mannskapet. Da jeg våkner mandags morgen ligger vi innerst i Sørfjorden, og etter frokost tusler EPOS den siste halvtimen inn til Hovland.

Nå er jeg virkelig midt i Hardanger og jeg kan bare forestille meg hvor vakkert det må være her når frukttrærne blomstrer.

Etter et veldig morsomt møte med elever i Hovland, får jeg det for meg at jeg skal leke professor Drøvel og ikke ta meg oppover elvefloden, men oppover dalsida til en frossen foss. Forsøket strander et sted midtveis da varselskiltet med “fare for liv og helse” blinker. Til tross for et tappert forsøk, blir det ingen foss på meg.

Tyssedal blir det ikke vanskelig å huske. Stedet er virkelig  noe for seg selv med særegen arkitektur og bratte steiler bakker.

Tyssedal blir det ikke vanskelig å huske. Stedet er virkelig noe for seg selv med særegen arkitektur og bratte steiler bakker.

Neste stopp er Tyssedal.

Du verden for et sted. Kraftkommune (under Odda). Industristedet Tyssedal ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet. Her er det steilt og bratt, og bare det å ta seg fra brygga og opp til den lokale kjøpmannen er en ekspedisjon i seg selv.

Nei, dette er ikke kirka i Tyssedal, men "Festiviteten".

Nei, dette er ikke kirka i Tyssedal, men «Festiviteten».

Odda. Gater. Solskinn. Jeg motstår fristelsen til å kjøpe en rødvinspapp på vinmonoplet. Når vi første er et sted som har pol, liksom ...

Odda. Gater. Solskinn. Jeg motstår fristelsen til å kjøpe en rødvinspapp på vinmonoplet. Når vi første er et sted som har pol, liksom …

Etter Tyssedal går vi til Odda og her skal vi ligge i natt. Yeah. Gater. By. Og sola skinner. Mitt urbane jeg – liker seg her.

Jeg kunne skrevet mye mer om vakre Tyssedal og alt det fine jeg har sett i dag, men stresshormonet mitt eksploderte idet det kom inn en mail her med et mulig jobbtilbud.

Hvis det blir noe av, kan jeg ikke kaste bort et minutt om jeg skal rekke over alt. Resten av dagen ble derfor brukt til å påbegynne manus til Piratbukta (som jeg også hadde som mål å ha ferdig idet jeg forlot EPOS).

Men noen flere bilder fra dagens opplevelser, kommer her:

EPOS legger seg til kai. Ole kaster fortøyninga, og Monica, ei grepa ungjente, som fra i morra tar over som både kokk, matros og maskinist.

EPOS legger seg til kai. Ole kaster fortøyninga, og Monica, ei grepa ungjente, som fra i morra tar over som både kokk, matros og maskinist.

Kunne ikke dy meg, som gammel ande-oppdretter.

Kunne ikke dy meg, som gammel ande-oppdretter.

En del av Odda.

En del av Odda.

Mange syns kanskje dette er hårreisende stygt, metall versus fjell, liksom, men det er kult også. Montermatser- kult? Tru'kke jeg skal dra den i distriktet her.

Mange syns kanskje dette er hårreisende stygt, metall versus fjell, liksom, men det er kult også. Montermatser- kult? Tru’kke jeg skal dra den i distriktet her.

Annonser

Legg inn en kommentar